Multimedia

Hoezo multimedia?

Beeld zegt meer dan woorden

Een bekend spreekwoord waar veel mensen het mee eens zullen zijn is " 1 beeld zegt meer dan 1000 woorden". Daar zit wel wat in maar het is toch weer complexer dan het lijkt! Het omschrijven van je product of bedrijf is veel ingewikkelder dan het laten zien. Met een beeld kun je veel eenvoudiger een sfeer creëren dan met woorden. Maar toch zijn alleen beelden niet genoeg.

Wat voor beelden?

Je hebt beelden en beelden... Duidelijke en verwarrende beelden. Sfeer beelden en voorbeelden. De beelden die je gebruikt op een website moeten niet alleen mooi zijn maar ze moeten vooral ook duidelijk zijn een een doel dienen. Je kunt de kwaliteit van een product benadrukken met close-up foto's, je kunt laten zien hoe ruim en uitgebreid je winkelruimte is of bijvoorbeeld met een kaartje laten zien hoe het bedrijf te bereiken is. Er kan gebruik gemaakt worden van stockfoto's die online te koop zijn en er kunnen foto's op maat gemaakt worden voor je bedrijf of site. Ook kunnen er illustraties gebruikt worden.

Maar vooral moeten de beelden een aanvulling zijn op de teksten... of anders om natuurlijk.

Slideshow

Soms zegt 1 foto genoeg, soms zijn er meerdere beelden nodig om iets te verduidelijken. Een grote foto die de hele browser vult, een kleine afbeelding ter ondersteunig, of een slideshow die meerdere afbeeldingen automatisch laat passeren. Het kan allemaal, de keuze hangt af van de doelstellingen van de site en de boodschap.

Stilstaan of bewegen?

Naast foto's kunnen er natuurlijk ook animaties en video's gebruikt worden op de site. Animaties kunnen op een eenvoudige manier iets uitleggen aan de bezoeker van de website. Video's kunnen een heel verhaal vertellen omdat het een combinatie van beelden, teksten en gesproken woord is. Ook de muziek die in de video wordt gebruikt en de gekozen voice-over zorgen voor een bepaalde sfeer van de video's.

Multi = meer

Met de juiste combinatie van tekst, foto's, illustraties, video en site lay-out wordt een website dat onmisbare online communicatie onderdeel voor jouw onderneming. Oude en nieuwe klanten vinden en binden: met de juiste website!

JA! Ik wil multimedia